Maria Tănase este una din vocile care au reaprins temele folclorice românești. Născută în anul 1913, interpreta a reuşit să câștige inimile oamenilor încă de la vârsta de 8 ani, când a urcat pentru prima dată pe scenă. A fost numită regina cântecului românesc, iar acum, la zeci de ani de la dispariţia ei, artiști din toată lumea îi duc melodiile mai departe.
"Este foarte diversă, are foarte multe caracteristici. Personalitatea ei are foarte multe culori și diferite mișcări și tonuri. Cred că acesta este motivul pentru care am ales cântecele ei și am denumit turneul Culorile Mariei", a afirmat Mehdi Aminian, interpret din Iran.
"Intrând în acest proiect și cântând piesele Mariei Tănase, consider că este o șansă mare de a cunoaște muzica românească, muzica folk, muzica tradițională. Așadar, a fost decizia mea și sunt aici din plăcere", a spus Mehmet Polat, interpret din Turcia.
"Maria Tănase este un cântec universal și doinei nimic nu-i este străin și vorbește despre aceleași trăiri și virtuți ale omului", a afirmat şi Maria Casandra Hăuși, interpret România.
Spectacolul face parte din proiectul Roots Revival România, care reunește muzicieni din șapte țări în încercarea de a aduce cântecele tradiționale românești în centrul unor experimente contemporane, influențate de jazz sau folk.
Turneul va continua în zece orașe ale ţării. După Cluj, următoarea destinație este Sibiul, iar în 11 și 12 octombrie, spectacolul va ajunge la București.