Clasa Anotimpurilor de la Școala Generală Ion Creangă din Cluj-Napoca a fost prima dotată cu tablă interactivă. Copiii au primit-o iarna trecută, drept cadou de la Moş Crăciun.
Învăţătoarea spune că, de când foloseşte tabla interactivă, elevii sunt mult mai atenţi la ore.
"Se reflectă în note, majoritatea participă la concursuri, cu rezultate foarte bune, deşi suntem la primul an de concurs, nu mai au acea inhibiţie a concursului", spune învățătoarea Corina Costea.
Tabla interactivă poate fi folosită atât pentru învăţarea prin joc, cât şi pentru scris şi scotit, la fel ca tabla tradiţională.
"Se poate scrie la tablă cu creionul, se poate scrie cu degetul. Se pot completa fişele pe care le facem", explică învățătoarea Rodica Istrate.
Pentru a pune în funcţiune tabla interactivă este nevoie de un videoproiector şi de un calculator. Întreaga investiţie se ridică la suma de 5.000 de lei, bani care au venit atât de la părinţi, cât şi din fondul şcolii.
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a promis că, din anul şcolar viitor, fiecare elev din clasa I sau a II-a va putea învăţa într-o clasă digitalizată, cu ajutorul tabletei şi manualelor digitale. Editorii de manuale sunt însă sceptici în privinţa acestui termen, în condiţiile în care Ministerul întârzie în elaborarea metodologiei privind manualele de acest tip.