Informaţiile apar şi în raportul înaintat către structurile centrale, în care este explicat, pas cu pas, modul în care au acţionat salvatorii. Datele contradictorii i-au determinat pe aceștia să verifice nu mai puţin de 11 posibile locaţii unde s-a crezut iniţial că s-a prăbuşit avionul.
"Pe la ora 19.38, s-a început o convorbire cu doctorul Zamfir care a durat 1 oră şi 11 minute şi ofiţerul care era la mine în dispecerat, ceilalţi ascultau în teleconferinţă, a încercat să-l ajute să folosească facilităţile telefonului, dar din cauza semanlului slab, nu am reuşit să finalizăm acest lucru", a declarat Cornel Opriş, reprezentant ISU Alba.
La ora 21.00, salvatorii, cu ajutorul informaţiilor furnizate de localnici, au ajuns la victime şi în orele imediat următoare, acestea au fost evacuate şi transportate la spital. Adjunctul şefului ISU Alba a explicat modul în care a fost descarcerat trupul pilotului Adrian Iovan.
"După urcarea procurorului şi criminaliştilor, efectuarea cercetărilor la faţa locului la ora 04.21, pilotul Adrian Iovan este descarcerat de pompieri şi se începe transportarea pe o targă metalică împreună cu jandarmi şi cetăţeni, ulterior, cu un tractor spre centrul comunei Horea. La ora 05.15 este preluat de SMURD Câmpeni şi transportat la spitalul Câmpeni", a precizat Cornel Opriş.
Zilele următoare, procurii de la Parchetul Curţii de Apel Alba vor audia mai multe persoane.
"Ancheta este în derulare. Vă putem spune că, până acum, s-au efectuat aumite acte, s-au audiat anumite persoane, de asemenea au fost ridicate de la faţa locului mijloacele materiale de probă, în vederea examinării şi expertizării. În prezent, se procedează la audierea de martori, persoane vătămate, de către întreaga echipă de anchetatori", a declarat procurorul Mihaela Chicea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Procurorul care se ocupă de acest caz susţine că ancheta poate dura câteva luni.