IRES: Românii, mai atenţi la carnea de pui

Data publicării:
pui
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Peste jumătate dintre cei intervievaţi cred că autorităţile au acţionat rapid pentru confiscarea cărnii de pui alterate, provenite de la Avicola Călăraşi.
Cu toate că aproape toţi participanţii la studiu au auzit despre carnea de pui retrasă de pe piaţă, puţini cunosc numele producătorului implicat în scandal. 13% dintre respondenţi ştiu totuşi că este vorba despre o societate din Călăraşi.

În urma scandalului, de frică să nu se îmbolnăvească, o treime dintre respondenţi spun că sunt mai atenţi atunci când mănâncă pui. Această schimbare de comportament înseamnă, pentru aproape jumătate dintre ei, refuzul de a mai cumpăra sau de a mai consuma carne de pui din magazine. Un sfert spun că verifică acum eticheta produsului înainte de a-l achiziţiona.

Consumul de carne de pui în România este foarte ridicat, arată studiul IRES. Majoritatea respondenţilor spun că obişnuiesc să consume pui de câteva ori pe săptămână. 1 din 10 români mănâncă pui în fiecare zi.

Mai mult, peste o treime dintre consumatori spun că cresc sau sacrifică singuri păsările de curte. Cei mai mulţi însă cumpără carnea de pui din magazine: 1 din 3 respondenţi îşi procură carnea din supermarket, iar 1 din 5 o cumpără din magazine specializate. Pentru 5% dintre respondenţi procurarea cărnii de pui se face la întâmplare

Sondajul a fost realizat în perioada 5-6 noiembrie 2013, pe un număr de 1493 de indivizi, cu vârste de 18 ani şi peste. Eşantionul ales a fost multistratificat, probabilist şi reprezentativ la nivel naţional. Interviurule au fost realizate prin metoda CATI, iar studiul poate prezenta o marjă de eroare cuprinsă între plus-minus 2,5%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Lapoviţă şi frig, la final de aprilie! Anunţ trist de la ANM pentru următoarele zile
Digi FM
Motivul pentru care Ioana Ginghină nu mai vrea să-l vadă pe Alexandru Papadopol: „La mine nu mai există cale...
Pro FM
Madonna, un Paște în stil propriu: în pantaloni scurți și dresuri plasă, de mână cu iubitul tinerel, pe...
Film Now
Dick Van Dyke are 99 de ani, dar tot mai visează la un Oscar, singurul trofeu care îi lipsește: "Încă iubesc...
Adevarul
Substanțele din mâncare care cresc riscul de diabet tip II. Combinațiile nocive de aditivi din mâncărurile...
Newsweek
Câți bani iei în plus la pensie dacă ai muncit 10 ani în grupe de muncă? Cum se face calculul?
Digi FM
"L-am strigat pe nume, dar nu mi-a răspuns. Atunci am ştiut că nu mai era nimic de făcut". Medicul papei...
Digi World
De ce ni se face pielea de găină și ce semnalizează acest reflex
Digi Animal World
Momentul când o familie din India s-a trezit un leu în bucătărie: „Ne așteptăm să vedem un păianjen în colț...
Film Now
O poveste demnă de un scenariu de film. Cum au aflat Liv și Mia Tyler, fiicele solistului de la Aerosmith, că...
UTV
Lidia Buble și Horațiu Nicolau, escapadă de Paște în Caraibe: „În habitatul meu natural”