Firmele nou înfiinţate vor putea fi găzduite aici maxim 3 ani. Chiria lunară plătită de acestea va varia între 30 şi 50 de euro, sumă la care se adaugă co-parte din costul utilităţilor. În total, într-o primă fază aici îşi vor deschide un nou sediu zece companii.
Acestea vor fi alese de o comisie formată din specialişti IT, oameni de afaceri şi antreprenori.
”Va evalua în primul rând un plan de afaceri să spunem standard pentru că vrem să creeăm posibilităţi de departajare cât mai corecte pentru fiecare, va discuta şi va evalua inovativitatea a business-ului pe care doresc să îl propună Pot să fie firme nou înfiinţate, dar pot să fie şi firme cu o vechime mai mică de doi ani de zile”, spune Alexandru Coroian, director general.
Primele firme s-ar putea muta aici în luna iunie. Tinerii trebuie să vină doar cu o idee de afaceri, de restul se vor ocupa administratorii incubatorului.
”În primul rând ne referim la servicii suport operaţionale gen recepţie, primirea corespondenţei, distribuţie, servicii de pază şi protecţie, monitorizare video, anti-incendii, climatizare, parcări. Ne gândim la promovare pe portalul centrului, centrul regional pentru industrii creative astfel firmele nu vor mai trebui să îşi facă un site propriu”, explică Mircea Miheştean, director comercial.
Tinerii care îşi vor deschide o afacere aici vor avea parte şi de cursuri de antreprenoriat gratuite, dar şi de întâlniri cu posibili investitori.
”O să avem nişte servicii pe care noi le numim premium cum ar fi asigurăm pregătirea pentru antreprenorii care fac parte din start-urile respective să îşi creeze un stil, un set de aptitudini prin care să intre în contact cu diferiţi înterprinzători, investitori”, anunţă coordonatorul Cluj Innovation Park, Istvan Gaspar.
Firmele vor fi monitorizate de administratorii Cluj Innovation Park timp de cinci ani. Acestea trebuie să prezinte un raport cu numărul de clienţi şi cifra de afaceri încă doi ani după părăsirea incubatorului.