Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, ar fi trebuit să fie vicepreşedintele acestei celule de criză. Nu a fost însă convocat şi a aflat de la televizor de accidentul aviatic.
La faţa locului, printre autorităţi, domnea haosul, chiar şi după o oră de la anunţarea accidentului. La ora 17.00, în zona Ursoaia, coordonarea nu era asigurată de nimeni.
"Nu coordona nimeni, pentru că la momentul ăla, atunci încercam să ne adunăm toţi cei implicaţi: Alba, Bihor, Cluj. Atunci eram la momentul întâlnirii. Cel care şi-a asumat conducerea şi coordonarea a fost adjunctul ISU Alba, colonelul Oprişa", susține Viorel Crainic, primarul comunei Beliş.
Şi echipajele salvamont din judeţul Cluj se aşteptau să fie coordonate de prefectul Gheorghe Vuşcan.
"Persoana care ar trebui să conducă această celulă de criză este domnul prefect. Părerea mea că locul dânsului nu era pe teren cu puşca în mână, ci cu strategii în Cluj, care făceau planuri şi dădeau indicaţii. Atât reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, cât şi cei de la Prefectura Cluj, au refuzat să ofere explicaţii cu privire la modul în care au acţionat după anunţarea accidentului", susține Gheorghe Frăţilă, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont - Salvaspeo Cluj.
Prefectul Gheorghe Vuşcan nu a vrut să comenteze situaţia. O echipă Digi24 Cluj-Napoca a vorbit, în cele din urmă, cu purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Casandra Olănuța.
Casandra Olănuța: "Ne pare rău, comunicarea se poate face doar la nivel central".
Reporter: "Nu aveam întrebări complicate, voiam doar să avem o discuţie despre cine trebuia să coordoneze."
Casandra Olănuța: "Suntem şi noi într-un sistem de subordonare. Ne cerem scuze, asta este ceea ce ni s-a transmis de la nivelul ministerului. Dar domnul prefect este aici, are şedinţă. Este într-o şedinţă."
Astfel de celule de criză se organizează, potrivit legii, în orice situaţie de urgentă, fie că e vorba de inundaţii, ninsori abundente sau accidente grave.