Cristian Cremene este unul dintre cei care s-au prezentat la selecţia desfăşurată în sediul primăriei din Dej. Faţă de ceilalţi candidaţi, are un avantaj: a fost anul trecut o lună în probă la compania japoneză.
"În primul rând m-a atras programul, turele în trei schimburi, m-au atras bonusurile care le oferă, bonusurile de prezenţă, bonusurile de noapte şi mi-a plăcut şi colectivul când am mai fost înainte", spune bărbatul.
Compania japoneză oferă muncitorilor un salariu brut de 850 de lei, la care se adaugă bonuri de masă şi transport gratuit.
"Căutăm tot felul de oameni, sigur că dacă ne uităm numai la o pondere, în cifre, mai mulţi operatori. Dar căutăm prin toate zonele României ingineri, specialişti în logistică, calitate", declară Mike Câmpan, director Fujikura Automotive.
"Noi sprijinim în primul rând cu tot ce înseamnă autorizarea acelor puncte de lucru şi nu în ultimul rând, ne implicăm chiar pentru recrutarea forţei de muncă, afişaje, anunţuri, radio, televiziuni, locaţii", spune Morar Costan, primarul municipiului Dej.
Compania Fujikura Automotive România are în prezent 1.900 de angajaţi, ceea ce reprezintă 15% din totalul locurilor de muncă din Dej. Şi compania suedeză Trelleborg, care produce piese pentru industria auto, tot în zona Dejului, va face angajări în 2014. Compania şi-a propus extinderea cu 45% a capacităţii de producţie, ceea ce va duce la crearea a încă 250 de locuri de muncă.