Aşa cum spune şi numele festivalului, vedeta acestui weekend a fost usturoiul. Legenda spune că acesta era, pe vremuri, singura armă împotriva contelui Dracula. Dar cum usturoiul dă şi cel mai bun gust mâncării, organizatorii au pregătit peste 800 de porţii de gulaş, făcut numai cu ingrediente naturale.
Bucătarul Ioan Mocan a dezvăluit reţeta: “Ceapă, ardei, morcovi, carne și bineînțeles multă dragoste. Acum amestecăm să se omogenizeze bine condimentele, adăugăm apă și îl lăsăm pe foc și o să aibă un gust foarte bun”.
De la festival n-au lipsit nici dansurile populare, combinate însă cu muzica modernă.
„Folosim resursele locale ale noastre cele mai de preț: oameni, tradiții, folclor, costume populare, tot ce avem noi mai mândru să folosim pentru dezvoltarea turismului”, a declarat Felicia Szucs, organizator.
La cea de-a doua ediție a Festivalului Usturoiului au participat peste 20 de mii de persoane.