O mână de tineri entuziaşti, cu vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani, au conceput festivalul de la zero, cu 12.000 de lei strânşi din propriile economii.
"Am strâns, de anul trecut de când s-a terminat, am început să strângem fiecare, s-a strâns un anumit fond, plus ce-am mai primit sponsorizări şi alte chestii, dar în principiu din banii noştri în cea mai mare parte", a precizat Sergiu Negrea, unul dintre organizatori.
"Fiind un devorator de festivale, ce-am întâlnit în multe cazuri e faptul că, pe măsură ce au crescut, calitativ au scăzut, şi nu vrem să ajungem în punctul ăla. Vrem ca lumea chiar să vină şi să se simtă bine, şi chiar dacă se poate, din ce în ce mai bine de la an la an", a afirmat Andrei Cioboată, şi el organizator.
După ce au muncit pe brânci timp de două săptămâni pentru a pune totul cap la cap, organizatorii au avut grijă ca în special în zilele de festival să nu lipsească nimic.
"Lucrez, pun muzică, mă duc, am grijă de artişti, mă duc să văd dacă toată lumea e ok, mai aranjăm nişte zone de relaxare, mai facem un foc aici, deci încercăm să ne ocupăm de toate, pentru că noi am creat asta, noi am construit totul, am stat aici cu săptămânile şi am bătut cuie, am băgat şuruburi", a explicat Alex Mocan, implicat şi el în organizarea evenimentului.
Pe lângă priveliştea minunată, participanţii au fost răsfăţaţi şi cu muzică bună de la apusul până la răsăritul soarelui.
"Îmi place muzica, îmi place atmosfera, îmi place că e mai wild, e în natură, sub cerul liber, printre copaci, tot ce-ţi poţi dori. Iar răsăritul e bestial", a spus un participant.
"Mi-a plăcut foarte mult şi atmosfera şi muzica. Pentru mine locaţia cântăreşte cel mai mult, aerul curat, peisajul fabulos... când ieşi din cort şi vezi minunăţia asta de peisaj chiar te binedispune", a spus altul.
Comuna Măguri-Răcătău a fost pentru al doilea an consecutiv gazda acestui festival.