"Nu ajung întotdeauna să mănânc ce e mai sănătos, dar ca mod de viaţă, încerc. Şi ăsta e mesajul pe care vreau să îl transmit: să schimbăm modul de viaţă, adică marea majoritate a meselor ori timpul pe care îl alocăm, să fie mişcare şi pentru alimente sănătoase", a afirmat edilul Clujului.
În Cluj-Napoca, mai mult de un sfert dintre copiii de grădiniţă sau şcoală nu participă la activităţi fizice, iar 5% dintre ei nici nu mănâncă fructe. Acesta a fost motivul pentru care o profesoară de la un liceu clujean şi-a înscris în proiect toată clasa.
"Mi se pare o bună educaţie culinară, foarte bună iniţiativa, mai ales că merge pe mai multe generaţii, pornind de la femeile însărcinate până la bătrâni", a spus Anda Popescu, profesor.
La fel a făcut şi o învăţătoare de la Şcoala "Constantin Brâncuşi" din Cluj-Napoca, unde învaţă peste 400 de copii.
"Îi stimulează să se gândească ce înseamnă să mănânce sănătos, să facă mai multă mişcare. O viaţă sănătoasă cu alte cuvinte", a afirmat Andreea Corău.
În următorii doi ani, copiii, viitoarele mame şi pensionarii implicaţi în proiect vor participa la cursuri de gătit, la ore de sport şi vor învaţa de unde să îşi cumpere mâncare sănătoasă. Alături de Cluj-Napoca, în program sunt implicate şi oraşe din Slovacia, Anglia, Franţa şi Olanda.