Consiliul Judeţean Cluj a rămas şi cu banii daţi şi cu unul dintre cele mai proaste drumuri din judeţ reabilitat doar pe un sfert din lungime. Autorităţile au plătit 2 milioane de lei către o firmă din Turcia, pentru primele lucrări de reabilitare a drumului care leagă Gherla de Ţaga şi Cămăraşu, însă, în urma neînţelegerilor, constructorul a oprit lucrările. Peste 10.000 de oameni sunt nevoiţi să circule zilnic pe un drum aproape impracticabil.
Cu asfaltul distrus şi acoperit doar cu un strat de piatră, drumul judeţean trebuie reabilitat acum de la zero. Primarul comunei Fizeşu Gherlii, aflate la 50 de kilometri de Cluj, regretă că lucrările de reabilitare au început.
"Toate casele crapă, intră apa în curţi, drumul îi înălţat, toate au rămas în paragină şi suntem într-o situaţie foarte critică. Au făcut nişte poduri, poduleţe şi au pus piatră spartă compactată şi atât şi ne-au stricat toate", susţine edilul Ionel Mânecan.
Autoritățile au decis acum să finalizeze drumul din bani împrumutați din fondul de urgență al județului Cluj. Investiţia totală se ridică la 23 de milioane de lei, bani pe care vor încerca să îi recupereze în instanță, după rezilierea contractului cu firma din Turcia.
"Acum se caută formula legală de a se interveni cât de repede pe acel drum. Nu ştiu, un strat protector bituminos, ceea ce ar fi de dorit, dacă încape într-o sumă rezonabilă ori un strat de asfalt, care lipseşte de pe acest drum", precizează Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliul Județean Cluj.
În replică, reprezentanţii firmei Kiat, deţinută de un grup de oameni de afaceri din Turcia, susţin că şi ei doresc rezilierea contractului şi că vinovaţi de această situaţie ar fi chiar reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, care refuză să aloce fondurile necesare finalizării lucrărilor.