Nu mai puțin de 50 de tipuri de măsurători de precizie milimetrică face scanerul 3D, astfel încât cel care va croi costumul să lucreze cât mai exact cu putință. Procedura este simplă și, odată luate măsurile, clientul poate comanda costumul dorit din orice colț al lumii, fără să mai fie nevoie de o vizită la croitorul magazinului.
"Intri în scaner și în două minute maxim, este scanat complet. Avantajul este că după, avem toate măsurătorile persoanei și în plus avem morfologia lui", a explicat Gerard Losson, proprietarul magazinului.
Ideea le surâde și angajaților, care până acum aveau dificila sarcină de a încerca să ia dimensiunile pentru costumul perfect.
"Pentru personalul din magazin este mult mai bine. Adică noi nu mai trebuie să luăm acele măsuri care luau mult. Omul doar intră în scaner, i se iau măsurile și i se face avatarul perfect. El apoi doar poartă costumul care îi vine impecabil pe el", a precizat unul dintre ei.
Clienţii par şi ei încântaţi de noua tehnologie.
"Cu siguranță e o metodă mai utilă, pentru că are altă ținută un costum", este părerea unui client.
"E o idee bună, pentru că nu toată lumea are măsurile pe care le vedem pe catwalk. Pentru oamenii normali este foarte bun", a afirmat altul.
"Se poate încerca, dar știu eu... croitoria tradițională mai înseamnă ceva? Poate ar trebui să le mai păstrăm și pe acelea", spune însă o clientă.
Astfel de scanere sunt disponibile în magazine din București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Botoșani.