Evenimentul "My Money Week" a trezit spiritul anteprenorial al copiilor de la Transylvania College. Cu mic, cu mare, elevii au început deja să se întreacă în fapte bune, pentru a strânge cât mai mulţi bani virtuali. Ei au nevoie de cel puţin 3.000 de lei pentru a deschide o afacere profitabilă până la finalul săptămânii.
Pe lângă banca virtuală, anul acesta elevii au fost antrenați într-un concurs de start-up-uri. Cele mai bune trei proiecte de afaceri vor fi premiate cu finanțare nerambursabilă, pentru ca ideile copiilor să prindă contur în realitate. Aceasta după ce vor fi evaluate de un grup de experți mentori și antreprenori din mediul de afaceri clujean. Primele idei de afaceri au prins deja contur. "La încheierea săptămânii financiare se va organiza un eveniment, "Rock the Night", care va fi organizat de compania noastră, Blast Company, înfiinţată de clasa noastră, noi fiind clasa a VIII-a. Fiecare are atribuţiile lui. Eu, spre exemplu, sunt managerul companiei", a povestit Teodora Micu, elevă la Transylvania College.
O altă noutate pentru elevi în acest an este "Financial Football", un joc pe calculator prin care copiii deprind mult mai uşor noţiuni ce ţin de educaţie financiară şi anteprenorială. "Toţi elevii participă la acest joc şi în funcţie de răspunsurile pe care le dau au posibilitate să meargă mai departe în acest joc. Totul este practic legat de educaţie financiară", a explicat Raluca Hodrea, profesor de Economie şi Business.
Primul proiect de educație financiară și anteprenorială pentru elevi din România, "My Money Week", a ajuns deja la cea de-a patra ediţie. Pentru ediţia de anul trecut, şcoala internaţională din Cluj-Napoca a primit trofeul pentru cel mai bine derulat program de acest gen din lume, Global Week Award.