Studenți, profesori aflați în căutare de material didactic, colecționari și pasionați de lectură au început de astăzi goana după cărți. Pavilionul în care se desfăşoară târgul a devenit în scurt timp neîncăpător, spre uimirea organizatorilor.
"Mi-am luat un dicționar pe care îl căutam demult pentru spaniolă. Sunt studentă la spaniolă și mai îmi caut cărți de care am nevoie la facultate", a spus o tânără.
"O carte legată de educație și una legată de psihologie, percepții senzoariale. (Cum e târgul?) Interesant și întotdeauna binevenit și este o oportunitate să ne refacem baza de cărți", a spus un alt vizitator al târgului.
"Am venit și în alți ani și e foarte OK. Merg acasă cu o grămadă de cărți (Găsești titluri care îl librării nu le vezi ori sunt mai scumpe ?) Da, poate că diferența de preț se simte bine", a afirmat un altul.
"Până la ora 12:00, ora de deschidere oficială a târgului, care e distinctă de ora de deschidere a târgului propriu-zis, 1.000, peste 1.000 de vizitatori au intrat în târg, ceea ce este de domeniul senzaționalului. Anul trecut, am înregistrat 23.000 de vizitatori în cinci zile", Vladimir Eptenie, organizator târg de carte
85 de edituri din toată țară au adus la târgul de carte peste 100.000 de volume.
"În Cluj, există cerere de carte și nu cred că numai străină, orice fel de carte. Undeva între 300 și 500 volume de carte, literatură, restul cursuri se duce așa, undeva la aproape 1.000 de bucăți de cărți vândute", a precizat Ionel Frâncu, reprezentat al unei librării.
"Sunt titluri foarte celebre, dar care au deja 3-4-5 ani de stat în librării și prin urmare intră în lichidare de stoc și puteți găsi autori foarte buni de premiu Nobel sau autori premiați ca Cervantes, care ajung la 5, 8, 10 lei", a afirmat Valentin Dereblean, reprezentat al unei edituri.
În cadrul Târgului Gaudeamus vor avea loc 77 de lansări de carte. Acesta este deschis până duminică în Piaţa Unirii.