Fotograful ucrainean Bogdan Ivan a imortalizat protestele de pe Maidan. A fost rănit atunci de o grenadă lacrimogenă pe străzile din Kiev, dar a continuat să fotografieze.
"Fotografiile despre ce s-a întâmplat pe Maidan sunt vocea mea, sunt perspectiva mea. Ne confruntăm cu manifestaţii proruși şi este un moment foarte important şi sper că am dat un răspuns despre ce se întâmpla acolo", a spus fotograful.
La expoziţie a venit şi tânăra Cristina Bobe. Ea a imortalizat zeci de operații pe inimă, iar fotografiile sunt însoţite de sunetele unei astfel de intervenții.
"Pentru a întregi experienţa spectatorilor, ne-am gândit să includem și o coloană sonoră care este concepută de Sebastian Florea. A venit la operații și a înțeles ce se întâmplă acolo și a recompus sunetele pe care le auzim în mod normal în sala de operație", a explicat aceasta.
Fotografii au fost expuse şi în centrul istoric al Clujului.
"Acest loc este des vizitat de turiști şi e un loc excelent pentru expoziții. Foarte frumoase fotografii", a spus un vizitator.
"Este un spațiu interesant pe străduțele astea peste care tronează patina timpului, e indicată și o expoziție din asta de foto", a afirmat altul.
Festivalul a fost clasificat de cei de la The Telegraph drept cel mai important de acest gen din Europa de Est.
"Am vrut să aducem fotografia în rândul oamenilor, să o scoatem din muzee, din galerii de fapt, să o ducem peste tot. Festivalul este împărţit în mai multe categorii: expoziții de fotografie anul acesta avem peste 70, Academia de Fotografie unde avem în jur de 20 de workshopuri", a explicat Catălin Balog Bellu, organizator al evenimentului.
În cadrul festivalului Photo România a fost amenajat şi un muzeu al fotografiei.