Clujenii învaţă cum să construiască drone

Data publicării:
drona

La atelierele de construire a dronei au venit peste 20 de tineri pasionaţi de tehnologie din Cluj-Napoca. La primul curs, au luat contact cu persoane care şi-au construit deja un astfel de aparat şi care le-au explicat cum funcţionează şi cât de greu este să construieşti o dronă.

Filip Norbert lucrează la o companie multinaţională, dar este pasionat de fotografie şi film. A lucrat două luni la construirea dronei pe care o are.

"Nu a fost foarte uşor, le-am cumpărat pe componente. Este până la ultimul şurub şi cositorit a trebuit să-l fac. Dar era un kit. Modelul acesta cam un kilometru pot să-l duc depărtare de emiţător şi are autonomie între 10-15 minute", a precizat acesta.

"E o curiozitate foarte mare şi mi se pare excelentă ocazia pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi şi să se adune să construiască ceva cu mânuţa lor", a afirmat o tânără.

"Întotdeauna când te apuci de un astfel de proiect, lucrurile nu merg întotdeauna bine. Dar cred că vom reuşi să o finalizăm la timp (n.r. drona). Eu am venit aici pentru plăcerea de a construi ceva, iar astfel de aparate care pot zbura sunt destul de cool", a spus un tânăr.

Tinerii clujeni nu sunt la prima experienţă de acest gen. În primăvară, ei au învăţat cum să construiască imprimante 3D. Mai mult, pentru a ţine legătura şi a face schimb de idei, ei s-au constituit într-o comunitate, Tech Makers and Designers.

"E un fel de comunitate do it yourself, oamenii să vină să facă ei treaba, să fie o chestie hands on, să înveţe şi suntem super-deschişi şi vrem să avem oameni aici, care nu sunt neapărat cu un background tehnic, dar sunt interesaţi şi curioşi cum se fac lucrurile. Cred că trăim într-o lume super-tehnologizată şi e momentul să învăţăm cum funcţionează lucrurile", a afirmat Sabrina Herlo, event manager la Cluj Hub.

După ce va fi gata, drona va fi pusă în folosul comunităţii. Tinerii au de gând, pe lângă proiectele de grup, să ia legătura cu autorităţile sau cu agenţii industriali şi să participe cu aparatul la acţiuni precum supravegherea suprafeţelor agricole, a pădurilor sau înregistrarea condiţiilor meteorologice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
cartofi
Executivul a alocat mai mulți bani Programului de susținere a producției de cartof în acest an. Care este suma
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...