Fabrica înfiinţată în primăvara acestui an produce zilnic 5 tone de chipsuri. Produsele sunt făcute din făină de porumb, apă şi condimente aduse din Olanda. Americanii sunt atraşi de lipsa glutenului din compoziţie.
"În Statele Unite ale Americii e un boom în momentul de faţă când vine vorba de a avea o dietă fără gluten, iar produsul nostru are această calitate, şi nu sunt multe companii care oferă astfel de produse la un preţ atractiv, sub această formă", spune Lucian Manţa, directorul de marketing al fabricii.
"Se foloseşte făină de mălai, în amestec cu apă, după care trec printr-o matriţă, după care se decupează formele caracteristice de triunghiuri pentru acest sortiment de chipsuri, urmează apoi o prăjire pe trei trepte de căldură, are loc pe urmă o răcire după care intră la prăjire într-o fripteuză în ulei de porumb", explică Georgiana Buzău, inginer de producţie.
Directorul general al companiei spune că au fost făcute deja două livrări, iar alte produse fabricate în Apahida urmează să ajungă peste hotare în perioada următoare. "Este o oportunitate fantastică pentru noi, suntem practic unici în România cu această linie de producţie, şi nu numai în România, ci şi în Europa de Est", a completat Petronel Rus.
Investiţia totală în fabrica de la Apahida se ridică la peste 4 milioane de euro, din care 1,2 milioane sunt fonduri europene, acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
Chipsurile din Apahida nu ajung numai pe mesele americanilor, ci şi pe rafturile din România, Ungaria, Spania sau Belgia.