Din fonduri europene, Primăria va înfiinţa un centru de informare turistică, prin care se va promova zona istorică a orașului, dar unde se vor şi vinde pachete turistice. Cel de-al doilea proiect prevede deschiderea unei minitipografii, unde vor fi tipărite materialele de promovare a oraşului.
"Valoarea întregului proiect se cifrează la puţin peste un milion de euro. Solicitantul acestui proiect este Primăria Municipiului Sebeş, iar din cadrul proiectului mai fac parte două ONG-uri din Cluj", a precizat Alexandra Dăncilă, primarul localităţii Sebeş.
Cele 20 de locuri de muncă nou create vor fi ocupate de persoane defavorizate, pentru care vor fi organizate cursuri de pregătire înainte de angajare.
"Suntem în perioada depunerii actelor pentru ridicarea clauzei suspesive, urmând ca începând cu luna februarie, să se demareze toate procedurile de achiziţie a bunurilor şi a serviciilor existente în proiect, precum şi organizarea de cursuri pentru persoanele care vor fi angajate în aceste întreprinderi sociale", a precizat Ionela Maxim, manager de proiect.
Autorităţile speră să deschidă cele două întreprinderi până în luna martie.
În Sebeş sunt multe obiective care merită vizitate de turişti.
"În ceea ce priveşte Sebeşul de foarte mare impotanţă, pe lângă Fortificaţia cu cele 5 turnuri, ar fi Biserica Evanghelică, o bijuterie în stil romanic şi gotic (...) Casa Zapolya şi actualul sediu al Muzeului Municipal Sebeş", a afirmat muzeograful Radu Totoianu.
Proiectele trebuie implementate până la sfârşitul acestui an. Primăria va asigura bani pentru funcţionarea celor două întreprinderi şi în primele şapte luni ale anului viitor, după care acestea trebuie să se autofinanţeze.