Infrastructura este principalul subiect al contradicţiilor pe tema bugetului pentru anul viitor. Primarul Emil Boc susţine că suma de 3 miliarde euro destinată construcţiei de autostrăzi va fi împărţită între regiunile ţării în mod inegal.
"Constat că, la fel ca la bugetul de stat, şi prin proiectele de autostrăzi, Transilvania este sfidată şi neglijată şi trimisă şi pusă la colţ. Sper ca aceşti guvernanţi să se trezească şi să respecte Transilvania pe măsura contribuţiei pe care o are la bugetul public naţional, nimic mai mult nu cerem", spune edilul Clujului.
De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean spune că fondurile destinate Clujului sunt mai mari decât în 2013 şi că acestea susţin proiecte importante.
"Mă refer la centura Huedinului, centura Dejului, mă refer la o legătură între autostradă şi centura de la Apahida la Vâlcele, care să lege de acolo în continuare autostrada. Sunt proiecte care sunt prinse şi sunt ca prioritate pentru Guvern", declară Horea Uioreanu.
Singura nemulţumire a preşedintelui Consiliului Judeţean este legată de bugetul alocat asistenţei sociale. Acesta susține că "o parte din asistenţa socială pe care noi o avem în subordine a primit mai puţini bani decât în anul trecut. Partea de asistenţă socială va trebui să fie suportată într-un cuantum mai consistent din bugetul Consiliului Judeţean."
Bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014 a fost adoptat în Parlamentul României cu 346 de voturi pentru, 49 împotrivă şi 7 abţineri.