Aplicația care salvează vieţi

Data publicării:
APLICATIE RESUSCITARE

La o simplă apăsare pe buton, ceasul, conectat la telefon, apelează serviciul de urgenţă și oferă sfaturi medicale pentru resuscitarea corectă a persoanelor aflate în stop cardio-respirator.

"Când facem resuscitare suntem foarte stresați, suntem speriați și nu putem menține nici ritmul corect care îi 100 de apăsări într-un minut, plus nu mai știm, nu putem să fim atenți când să îi dăm aer la victimă și apoi am zis Ok, la asta poate să ne ajute smartwatch-ul", a explicat Szilagyi Levente, dezvoltatorul aplicației.

La aplicație lucrează o echipă ce cuprinde atât programatori, cât și medici.

"În aplicație vrem să mai adăugăm o altă funcționalitate, care o să ne cheme ajutor dacă suntem acasă și aici mă refer la vecini. Vrem să implementăm pentru mai multe tipuri de smartwatch-uri. Acum avem pentru Peeble și Garmin", a mai precizat Szilagyi Levente.

Tineri sunt motivați de faptul că în România sunt puţine persoane care știu să facă manevre de resuscitare.

"Statisticile noastre arată că cei care au supraviețuit unor stopuri sunt cei cărora cineva le-a acordat primul ajutor. Dacă manevrele nu sunt începute în 2 - 3 - maxim 5 minute, atunci se pot produce leziuni care să facă incompatibilă supraviețuirea victimei respective", a declarat Cristian Ursu, medic coordonator SMURD Cluj.

Aplicația va fi lansată în scurt timp, inițial în trei limbi: română, maghiară și engleză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri