Şi fermierii români se orientează spre exportul de oi, mai ales spre piaţa din China.
"Să vedem ce se întâmplă. Nu au promis încă preţ, că probabil e la nivel de minister, dar dacă dau un preţ mai bun decât se practică acum, cred că o să aibă piaţă, că foarte slabă e piaţa la noi acum", a spus Alexandru Bojan, unul dintre fermierii prezenţi la târg.
"China tatonează terenul, dar nu avem încă semnat acordul şi pe ovine. Dar urmează. În iunie, avem vizita ministrului chinez şi probabil vom semna atunci", a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Vedeta târgului a fost însă un cal, folosit pentru reproducere, dar care costă cât o maşină: aproape 15.000 de euro.
"Tatăl lui e din America, e adus de un europarlamentar din Polonia, e mustang american colorat. Tatăl lui a fost campion la frumuseţe", a declarat Iosif Mustaf, proprietarul animalului.
Alţi fermieri prezenţi la târg au fost interesaţi să cumpere utilaje agricole. Mulţi dintre ei s-au plâns însă de preţurile prea mari.
"Cred că ajunge la vreo 100.000 de euro. Nu pot să îmi permit aşa ceva, ne permitem tot ce e de mâna a doua", a spus unul dintre ei.
"Mai greu se vând aici în târg, recunosc şi asta poate să o admită oricine. Slavă Domnului, există în momentul acesta proiecte în derulare, prin subvenţiile europene", a precizat Mihai Rausser, reprezentant al unei firme de utilaje agricole.
Agraria, cel mai mare târg de profil din Transilvania, este deschis până duminică.