"Oraşul arăta altfel, erau multe magazine, niciun mall nu exista, dar această atmosferă s-a schimbat în 10 ani şi Clujul este acum, din punctul meu de vedere, un oraş modern, ca orice alt oraş mare din Europa sau din vestul Europei", a afirmat omul de afaceri.
Acum are o firmă de proiectare şi construcţie de hale industriale, iar toţi angajaţii lui sunt români. Firma lui are în mare parte clienţi germani, oameni pentru care compania proiectează şi construieşte la cheie hale industriale şi birouri.
"Noi aducem firme germane şi angajaţii mei sunt doar români, nu am adus personal din Germania", a precizat acesta.
Angajaţii recunosc şi ei că au avut multe de învăţat de la managerul neamţ.
"Este foarte interesat să investească în oameni. Eu când am venit la interviu nu ştiam nici bitte ce înseamnă şi m-am dus acasă să caut în dicţionar şi, de asemenea, am participat la multe cursuri de pregătire şi de dezvoltare profesională", a spus unul dintre angajaţi.
Afacerile nemţilor în Ardeal cresc de la an la an.
"Când vorbim despre piaţa din Cluj şi din zona Clujului, vorbim de investitori germani sau de capital german şi management românesc. În clubul oamenilor de afaceri germani din Transilvania de Nord sunt 111 firme membre, 95% cu management german, 5% cu capital german şi management românesc", a precizat Iulia Negrea, administratorul Clubului Oamenilor de Afaceri Germani.
Potrivit statisticilor, firmele germane din această regiune a ţării au în total peste 5.000 de angajaţi.