Pregătirile au început astăzi la restaurantul unui hotel din oraş.
"Pregătim friptură, care este din porc, condimentată, am pus şi foarte mult suflet şi alături de friptură se vor servi şi cârnaţi, câte o chiflă şi un pahar de vin" a spus o bucătăreasă.
Bucătarii folosesc peste 1.000 de kilograme de carne.
"1.400 de kg de pulpă de porc, porc de cea mai bună calitate, tranşat proaspăt, crescut pe tărâmurile noastre, cârnăciori, 300 de kilograme şi 6.000 de chifle, toate din produse autentice româneşti. La toate acestea mai adaugăm şi o cantitate de vin, aproximativ 700 de litri", a precizat Daniel Miclea, şeful restaurantului.
Porţiile de mâncare vor fi distribuite luni, începând cu ora 14:00, în 6 puncte amplasate pe latura de vest a Cetății.
"Indiscutabul e un stimulent pentru memoria gustativă a celor care participă la sărbătoarea Zile Naţionale la Alba Iulia. Avem acest supliment de precauţie în fiecare an şi suntem pregătiţi să oferim 6.000 de porţii de mâncare celor care se vor regăsi în jurul prânzului în latura de vest a cetăţii Alba Carolina", a afirmat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primariei Municipiului Alba Iulia.
Toate produsele au fost puse la dispoziţia organizatorilor de sponsori.