Festivitatea de absolvire a însemnat pentru cei 148 de elevi avansarea în gradul de agent de poliţie. Penultimul pas, înainte ca ei să ocupe posturile libere din structurile Poliţiei Române.
"Am terminat pe locul 5, cred că o să ajung în judeţ. (Unde în judeţ?) În Sălaj", a spus Alina Dorolţi, care a absolvit acum cursurile Şcolii de Poliţie.
"(Unde o să mergi?) Bucureşti. (De ce?) Pentru că sunt mai multe oportunităţi şi vreau să evoluez în carieră, să urmez un master în străinătate", a afirmat Florinel Barcaş, un alt absolvent.
Slujba garantată imediat după absolvire este unul dintre motivele pentru care părinţii i-au încurajat pe tineri să aleagă şcoala de poliţie.
"Din cauza siguranţei locului de muncă, în primul rând, el a făcut Facultatea de Drept la Babeş, are master în criminalistică, acuma a încercat şi asta", a spus Emilia Baciu, mama unui absolvent.
"Sper să prind judeţul, am o medie destul de bună şi sper să prind unde îmi doresc. Mi-aş dori la investigaţii criminale, dar cred că doar la ordine publică", a spus Bogdan Baciu, absolvent și el.
"Fiecare dintre absolvenţi, în ordinea mediilor generale de absolvire, îşi va regăsi locul de muncă. Este un loc de muncă care se acordă tuturor absolvenţilor", a precizat comisarul şef Alexandru Tanco, directorul Şcolii de Poliţie "Septimiu Mureşan".
Potrivit contractului încheiat la începutul şcolii, tinerii sunt obligaţi să rămână timp de 10 ani în structurile Poliţiei Române.