Amatorii de sporturi extreme sau turiştii care vin la munte îşi pot rezerva câteva zile să dezlege tainele kiting-ului. Este un sport relativ recent care se foloseşte de forţa unui zmeu, pentru a tracta un sportiv. Echipamentul se cumpune din zmeu sau kite, o placă, un ham şi un minim de echipament de protecţie, cel puţin o cască.
„Se poate practica şi iarna pe zăpada, pe schiuri sau pe snowboard, se poate practica şi pe apă de asmenea, o placă asemănătoare de kiteborading dar se poate practica şi pe iarbă după cum se poate vedea şi chiar foarte bine şi oferă satisfacţii mari", spune Marian Bobe - instructor.
Se poate practica oriunde, atât la munte cât şi la şes. Condiţia este să existe un teren lipsit de obstacole şi, evident, să bată vântul. Curioşii care vor să practice acest sport pot face o serie de cursuri de instruire, care durează o săptămână. Kittingul nu este un sport costisitor, dupa investitia initiala.
"Echipamentul este destul de scumpişor în jur de 1000-1500 de euro, dar marele avantaj este că practicarea sportului este gratuită. Nu plătim chirie pe teren, nu dăm bani la teleschi, la telescaun, deci e pur şi simplu gratuită practicarea acestui sport", precizează Marian Bobe
Kiting-ul este o bună modalitate de relaxare şi de răcorire într-o zi în care arşiţa soarelui este de nesuportat.
"Îţi oferă o mobilitate comparativă cu cea a unui sport cu motor, dar fără motorul în sine care să polueze, să facă zgomot, e liniştitor", spune un pasionat.
Vântul şi zborul te fac să simţi cu adevărat gustul adrenalinei in acest sport. În Braşov există un club de kiting, care îşi aşteaptă turiştii în această vară.