Linişte deplină, uliţe de ţară, case simple şi vechi de sute de ani, dar şi mâncare făcută după reţete transmise din generaţie în generaţie! Sunt câteva dintre motivele pentru care turiştii vin în satul Viscri.
"Am găsit vechi tradiţii, atât româneşti cât şi nemţeşti, şi a fost foarte interesant. Am vrut să văd cum arată biserica. De exemplu astfel de biserici nu găseşti în Germania şi de aceea sunt speciale", spune un turist venit din Germania.
"Oamenii au animale avem aproape 300 de vaci, avem mii de oi, şi oamenii din acest lucru trăiesc şi turismul este ceva care merge pe lângă. Deci noi nu ne schimbăm după turişti. Turiştii trebuie să se adapteze la noi şi cred că acesta e secretul", a precizat Caroline Fernolend - vicepreşedinte Fundaţia Mihai Eminescu Trust
Majoritatea turiştilor români recunosc cu nu ştiau despre acest loc înainte de vizitele prinţului Charles. Cei care ajung aici pot vizita una din cele mai vechi biserici fortificate ce datează din secolul XIII.
"Când vin le zic să urce în turn şi am făcut un muzeu numai cu tradiţia din satul nostru cu mobilă veche, cu portul", spune Sara Dootz, ghidul din cetate.
15 familii din localitate oferă cazare pentru cei care vor să petreacă mai mult de o zi în Viscri. Preţul pe o noapte variază între 10 şi 60 de euro. Masa se plăteşte separat. Gospodinele îi aşteaptă pe turişti cu bunătăţi preparate din ingredinte din ogradă. Un prânz complet, costă 45 de lei de persoană.