Un nou început în satul Viscri

Data publicării:
PENS VISCRI 2

Pe strada principală din Viscri, aerul rustic şi liniştea opresc timpul în loc. Printre casele din sat, cea a familiei Grigore pare la fel ca oricare alta. Când intri în curte, aleea, florile, iarba, casa amintesc de bunici. Mihai şi Raluca au transformat o clădire veche şi degradată într-o pensiune pregătită să primească până şi cei mai pretenţioşi turişti.

"Am reconstruit aproape tot păstrând însă structura iniţială de lemn, nu am desfăcut-o pentru că nu se mai putea monta la loc, adică sunt structuri de 200-300 de ani. Şi noi am făcut un spaţiu comun pentru oaspeţi de luat masa, de citit", povesteşte Mihai Grigore, proprietar pensiune

Povestea a început în urmă cu nouă ani, atunci când cei doi au fugit de vacarmul din Bucureşti şi au căutat liniştea satului. Iniţial au cumpărat casa doar pentru ei. Apoi au transformat-o în pensiune, pentru ca şi alţi oameni să se bucure de frumuseţea satului Viscri.

Au investit 350.000 de euro din fonduri europene şi au pus la dispoziţia turiştilor opt camere primitoare şi spaţii de relaxare.

"Mare parte din mobilier era deja aici: patul ăsta înalt, dulapul acela, dulapul pictat de lângă, armăroiul toate erau aici. Însă erau acoperite de mult praf, multă pânză de păianjen nu mai intrase niemni de vreo 15 ani aici', a spus Raluca Grigore, proprietar pensiune.

Pentru ca totul să fie ca la ţară, din bucatele pe care le primesc clienţii pensiunii nu lipsesc brânzeturi şi pâine făcută în casă. Legumele şi fructele sunt aduse din sera din curte.

"Organizăm cursuri de gătit fie cu bucătari din Bucureşti sau străinătate care vin şi fac aici ateliere, sau cu doamnele din sat care gătesc tradiţional. Avem o grădină foarte faină şi de acolo luăm cam tot ce folosim şi la ateliere şi pentru oaspeţi. Facem ateliere de fotografie, pentru copii de pictură, de olărit", spune Mihai Grigore. 

"E a cincea dată când venim aici, revenim de fiecare dată cu plăcere şi este un loc deosebit pentru că îmbină tradiţia şi istoria cu elemente moderne de confort şi relaxare", spune un turist.

Proprietarii îi invită pe turiştii care le calcă pragul să privescă frumuseţea satului şi să afle şi care sunt tainele meşteşugurilor din zonă. Una dintre opriri este la atelierul celui mai iscusit fierar din Viscri.

Raluca şi Mihai au pornit în această aventură convinşi că tot ce e bun pentru faţa regală e bun şi pentru români.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri