În noaptea de 19 iulie, Ovidiu Pasere a acuzat dureri în piept. Soţia sa a sunat imediat la 112 şi un echipaj a venit imediat în ajutorul bărbatului. După mai multe momente în care a încercat să-l stabilizeze, asistentul sosit la intervenţie s-a simţit depăşit de situaţie şi a solicitat singurul medic de urgenţă de la Spitalul din Făgăraş. Cum acesta se afla la Braşov, la un alt caz de urgenţă, dispeceratul 112 a decis să trimită un echipaj cu medic de la Sibiu.
Timp de o oră, asistentul a încercat să îl resusciteze pe pacient, iar atunci când, în sfârşit, medicul a venit, manevrele sale au fost zadarnice. Nemulţumită de reacţia întârziată a serviciilor de urgenţă şi mai ales de faptul că la Serviciul de Ambulanţă din Victoria nu există medic de urgenţă, femeia dă vina pe sistem pentru moartea soţului său. În luna august, Adina Pasere a trimis sesizări la Colegiul Medicilor din Braşov, la Direcţia de Sănătate Publică, dar şi la Ministerul Sănătăţii. Primul răspuns a venit abia după două luni.
Asistentul care a încercat să-l ţină în viaţă pe Ovidiu până la sosirea medicului spune că, în cele mai multe din cazuri, apelează la ajutorul medicilor din Făgăraş sau Sibiu. "Tot timpul apelăm şi ei vin în măsura în care se poate. Oricum, este destul de greu fără un medic, fără un ajutor", a declarat Cătălin Subţirel, aistent la Ambulanţa Victoria.
De mai multe luni, Serviciul de Ambulanţă Braşov a organizat concursuri pentru ocuparea unui post de medic de urgenţă şi niciun candidat nu s-a arătat interesat să lucreze la Victoria. Conducerea serviciului a efectuat şi o anchetă internă, a cărei concluzie a fost aceeeaşi: s-au respectat toate procedurile legale în vigoare.
David Levente, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Braşov, a declarat faptul că femeia "a solicitat intervenţia unui echipaj medicalizat. Din nefericire, cea mai apropiată resursă a fost Făgăraşul. În momentul acela, medicul de la Făgăraş era în drum spre Braşov, cu un alt caz critic, fiind vorba de o persoană tânără, aflată în comă."
Nemulţumită de reacţia autorităţilor, Adina Pasere este hotărâtă să dea în judecată Casa de Asigurări de Sănătate pentru a-i înapoia toate contribuţiile pe care le-a cotizat la stat soţul său, în ultimii 28 de ani. În tot acest timp, bărbatul nu a beneficiat de nicio îngrijire medicală în sistemul de stat, susţine văduva. Cei de la CAS au însă o altă variantă.
"Din evidenţa noastră reiese că domnul a beneficiat de servicii medicale. Domnul a plătit contribuţia la sănătate, conform legii, de 5,5%", afirmă Luminiţa Târziu, purtător de cuvânt CAS Braşov.
Adina Pasere va depune o sesizare şi la Avocatul Poporului. Ea speră ca în acest fel, mai-marii din sănătate să aprobe redeschiderea spitalului din Victoria, înschis acum doi ani, totul pentru ca localnicii să nu mai fie nevoiţi să bată drumul până la spitalul din Făgăraş, situat la 30 de kilometri depărtare.