În ciuda temperaturilor extrem de ridicate din acestă perioadă organizatorii fac eforturi pentru a asigura zăpada necesară pentru a se putea disputa atât probele de schi cât şi cele de sărituri. După ce probele ce urmau să se desfăşoare la Predeal au fost mutate la Cheile Grădiştei, administratorii bazei au pus la bătaie toate rezervele pentru a ţine probele la temperaturi ce depăşesc în mod constant 15 grade Celsius.
"Principala problemă a organizatorilor o reprezintă vremea, care este foarte caldă pentru acestă perioadă. Astfel cei care se ocupă de organizarea traseului au fost nevoiţi să aducă peste 6000 de metri cubi de zăpadă pentru a amenaja un traseu de 2,5 kilometri", Adrian Susanu, reporter Digi24 Braşov
O veste bună vine de la meteorologi care au anunţat o răcire a vremii pentru perioada următoare astfel că traseul amenajat la Cheile Grădiştei poate rezista săptămânii de întreceri.
Nici la Râşnov misiunea organizatorilor nu este mai uşoară.
"O muncă aproape inumană. Şi zi şi noapte se munceşete pentru a prepara zăpada şi avea zăpada în cele mai bune condiţii pentru că cerinţele conform regulamentului sunt foarte dure", Puiu Gaspar - secretar general al Federaţiei de Schi-Biatlon.
Competiţia de sărituri cu schiurile a început la Râşnov unde sportivii români au adus cele mai bune clasări de până acum în delegaţia tricoloră. Dana Haralambie a reuşit să ocupe locul 4 în concursul individual feminin în timp ce Eduard Torok a încheiat pe locul 14, deşi după prima manşă se afla pe locul 5 .
"Din păcate în a doua săritură nu am reuşit să performez la fel ca în prima şi ca atare rezultatul nu a fost cel aşteptat", Eduard Torok - săritor cu schiurile
Mâine sunt programate probele de fond de 5 şi 10 kilometri în competiţiile juniorilor şi junioarelor iar pe trambulina de la Râşnov va avea loc concursul mixt şi probele de sărituri din cadrul combinatei nordice.
Redactor: Adrian Susanu
Operator: Dan Dascălu