La târg au fost căutate atât liceele teoretice, cât şi cele cu profil tehnic.
"Fiecare expozant vine cu un set complet de informaţii, nu numai cu oferta educaţională, cu dotările pe care le are şcoala respectivă, cu posibilităţile pe care le au ei la finalizarea şcolii", a declarat Valentin Bucur - Inspector de specialitate la IŞJ Braşov.
Printre cele mai căutate, a fost Şcoala Profesională Germană Kronstandt, care garantează că la terminarea anilor de pregătire, elevii vor avea prioritate la angajare în firmele moderne care susţin şcoala.
"Şcoala Profesională Germană Kronstadt oferă 5 meserii ca şi specializare: operator cnc, electromecanic, sudor, sculer matriţer şi confecţioner articole din piele şi înlocuitor", Claudia Tudor - reprezentant companie.
Doritorii trebuie să fie absolvenţi de clasa a 8-a, să treacă de o testare şi de un interviu şi să cunoască câteva noţiuni de fizică şi matematică. La stand-ul Colegiul Tehnic Remus Răduleţ au fost prezentate câteva dintre proiectele actualilor elevi. Anual, cel puţin 30 de absolvenţi ai colegiului pleacă să se formeze pe partea de instruire practică în străinătate.
"După terminarea liceului, sunt firme care efectiv vin în clasa a 12-a să facă o selecţie a copiilor şi să-i angajeze..şansa după terminare este să îşi ia bacalaureatul, să meargă şi mai departe", spune Doina Banu - profesor, Colegiul Tehnic Remus Răduleţ
Elena știe deja, la 14 ani, că vrea să meargă la facultatea de medicină şi crede că profilul Ştiinţele Naturii din cadrul Colegiului Naţional Andrei Şaguna i-ar fi de mare folos.
"Ştiu că este foarte renumit şi părinţii mei au absolvit acest liceu şi îmi doresc şi eu foarte mult să ajung acolo", spune Elena.
La finalul clasei a VIII-a, elevii vor trece printr-o evaluare naţională, iar media de admitere la liceu va consta în media obţinută la evaluarea naţională şi media claselor V-VIII.
Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: George Oltean