Staţie de ambulanţă la Bran

Data publicării:
AMB BRAN

Până acum, pacienţii erau nevoiţi să aştepte mai bine de jumătate de oră ca o ambulanţă de la Râşnov, Zărneşti sau Braşov să le vină în ajutor. De astăzi, însă, la Centrul de Sănătate Bran, unde funcţionează şi dispensarul comunei, există o staţie de ambulanţă, complet dotată, care va deservi şase sate.

"Pentru zona Moieciu dacă ţinem să calculăm că de la Bran la Moieciu sunt maxim şase kilometri vor scădea considerabil timpii. Se poate ajunge la o solicitare în zona Moieciu maxim opt minute de la primirea apelului. Avem opt persoane care vor deservi această substaţie: patru asistenţi medicali şi patur ambulanţieri, care vor lucra într-un program normal pentru noi adică ture de 12 ore cu 24", Georgiana Toflea, asistent medical principal Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Localnicii s-au bucurat cel mai mult de acest serviciu medical.

"E ceva corect, e aproape, nu mai facem naveta, nu mai sunăm Braşovul, Râşnovul şi mai bine să fie la Bran, că e staţiune turistică", spune un localnic.

"Una e să fie local să facă 10-15 minute vreau să zic până la Fundata. Gândiţi-vă de la Braşov la Fundata că se face aproape o oră deci e o diferenţă. Timpul contează foarte mult pentru un om bolnav", spune alt localnic.

Demersurile pentru deschiderea microstaţiei de ambulanţă din Bran au durat o lună şi jumătate iar acum staţiunea este mai aproape să devină una de interes naţional.

"Pentru noi este un element foarte bun şi o motivaţie pentru ca staţiunea Bran să fie de interes naţional. În primul rând avem nevoie de canalizare care sperăm să o finalizăm în urmtătorii ani, canalizare care este de maximă importanţă pentru noi şi infrastructura", Dorel Rădăcină, primarul comunei Bran.

De mai bine de 10 ani, autorităţile se chinuie să rezolve şi problema drumului care ajunge până în staţiune. Starea şoselei lasă de dorit, chiar dacă de-a lungul anilor asfaltul a fost cârpit.

"Pe DN 73, care duce la Bran, trec în fiecare weekend sute de turişti. Pe drum încă sunt gropi şi denivelări. Anul acesta Compania Naţională de Drumuri a realizat un proiect pentru reabilitarea şoselei, doar însă nu s-au făcut lucrări majore. Reabilitarea drumului este o condiţie esenţială pentru ca Branul să fie declarat staţiune turistică de interes naţional", Ruxandra Morar, reporter Digi24.

Datorită numărului în creştere de vizitatori, comuna a devenit staţiune turistică de interes local în 2006, iar în 2013 şi 2014 a ratat de două ori obţinerea titulaturii de staţiune de interes naţional din cauza lipsurilor.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri