Stăpânul timpului

Data publicării:
MESTERI CEASURI 111114

Acesta este ultima comandă la care lucrează Tudor Petrican. Ceasul trebuie finalizat până de sărbători şi a fost comandat de directorul unei mari companii din România. Tudor şi-a descoperit pasiunea de a transforma orice obiect într-un ceas acum patru ani. De atunci, a făcut peste o mie de bucăţi pe discuri de vinil, pahare şi oglinzi. La fiecare lucrează chiar şi câteva luni, până când ceasul arată şi funcţionează perfect.

" La început a fost din vorbă în vorbă prin cunoştinţe. Prietenii m-au ajutat foarte mult au venit şi cu idei, au mai comandat şi un ceas. Apoi având legături cu mulţi oameni în special mulţi care au locuit cu mine m-au învăţat să fac un site. Şi acum vând pe internet ", spune Tudor Petrican - artist. 

Materialele pe care le foloseşte le cumpără tot de pe internet. Migăleşte singur la fiecare piesă, dar dacă are nevoie de ustensile pe care nu le are, ştie unde să ceară ajutor.

" Cel mai mult am investit timp pentru că a fost nevoie de timp să dezvolt tot ce au putut să facă aceste două mâini şi capul. Ce nu am eu, au alţii. şi e o colaborare strânsă între mine şi diferite firme sau persoane individuale ", povesteşte Tudor Petrican - artist. 

Cel mai scump ceas făcut până acum de tânăr a costat 1.000 de lei, iar pe cel mai ieftin l-a vândut cu 80 de lei. Multe dintre ceasurile făcute de el măsoară timpul în diferite localuri din oraş.

" A fost un cadou pentru un coleg de-al nostru. Ideea a fost a lui Tudor. Noi ne-am dorit un ceas care să se potrivească în local. Designul, ideea, faptul că a scris tipografia şi a realizat asta din tastatura maşinii de scris a fost ideea lui ", spune  Florin - barman. 

Până de Crăciun, Tudor trebuie să realizeze încă 300 de ceasuri de dimensiuni mai mici pentru o companie din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri