Membrii asociaţiei SoNoRo susţin din 2013 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara cum ar fi diferite conace boiereşti şi castele. La Braşov, a fost aleasă Biserica Neagră.
"Ne face mare plăcere şi onoare că am avut ocazia de a primi ca şi gazdă acest concert, este un punct important pentru noi de a continua tradiţia de convieţuire, de întrepătrundere între muzică şi spiritualitate", a spus Christian Plajer - prim-preot Biserica Neagră.
Proiectul SoNoRo Conac a fost ideea unuia dintre directorii asociaţiei. Răzvan Popovici iubeşte la fel de mult şi muzica clasică şi conacele boiereşti.
"Dorinţa a fost dintotdeauna a mea personală de a umple nişte spaţii de muzică, muzică de cameră având loc în cameră, deci umplându-le de muzică, mai ales pe cele care au fost vitregite", a precizat Răzvan Popovici - iniţiatorul proiectului SoNoRo Conac.
Programul serii la Biserica Neagră a fost unul de excepţie. A cuprins piese pentru vioară și violă de Mozart, Leclair și Dvořák si a adus un omagiu muzicii de orgă.
Cei prezenţi la spectacolul de la Biserica Neagră spun şi ei că au trăit clipe de neuitat.
"A fost un spectacol incredibil, a fost pentru prima dată când am auzit un concert la orgă, de asemenea, e prima oară când intru in Biserica Neagră şi ascult un concert la violă şi vioară", a spus un spectator.
Iubitorii de muzică clasică au posibilitatea să-i asculte din nou pe artiştii de la SoNoRo. Concertul de încheiere SoNoRo Conac din 2014 va avea loc la Casa Monteoru din Bucureşti, pe 16 septembrie.