În creşă, opt educatori şi asistenţi au în grija lor aproape 70 de copii. Acest lucru va fi posibil până în 6 decembrie, când cinci dintre îngrijitori vor pleca. Cei cinci au fost angajaţi printr-un contract de prestări servicii, asta pentru că, din 2011, municipalitatea are angajările blocate.
Contractul a fost contestat de Curtea de Conturi în justiţie care a şi câştigat procesul la începutul lunii. Prin urmare personalul rămas în creşe va fi insuficient, iar acest lucru ar putea duce la desfiinţarea unor astfel de unităţi, spre nemulţumirea părinţilor.
"Toţi suntem disperaţi fiindcă vrem să ne păstrăm şi serviciul şi copiii să fie îngrijiţi şi nu ştim care e soluţia!", ne spune o mamică revoltată.
Cum nimic nu se face doar din vorbe, părinţii protestatari au semnat cu toţii o petiţie pe care au înaintat-o şi înregistrat-o la primărie.
"Solicităm găsirea unei soluţii. De asemenea le comunicăm că nu suntem de acord cu suspendarea activităţii creşe", declară Simona Bucăţan, un părinte.
După o oră părinţii au fost invitaţi la discuţii în primărie, însă răspunsul autorităţilor nu i-a bucurat deloc. "Curtea de Apel ne-a cerut să închidem creşele", a declarat Simona Pop, şefa Serviciului Administrării Școlilor din cadrul Primăriei Sibiu
Lipsa de personal va face ca un angajat dintr-o creşă să aibă în grija lui 25 de copii, deşi legea spune că această cifră ar trebuie să fie de aproape patru ori mai mică. În creşele de stat din Sibiu sunt înregistraţi aproapem 430 de copii care încă nu au împlinit 3 ani, în timp ce alţi 100 sunt pe listele de aşteptare.