Șapte dintre sibienii mușcați de căpușe în luna aprilie au fost confirmați cu Lyme, boală care poate cauza chiar moartea pacientului. Aceştia se află sub tratament cu antibiotice, care trebuie urmat câteva săptămâni la rând, uneori chiar luni, fără întrerupere.
Dintre cei 160 de oameni care au ajuns la spital, un număr destul de mare au fost copii.
"S-au prezentat la compartimentul de primiri urgenţe al spitalului nostru 40 de copii înţepaţi de căpuşă. Dintre aceştia, 32 s-au prezentat în cursul lunii aprilie", spune Alina Cozac - purtătorul de cuvânt al Spitalulului de Pediatrie Sibiu.
Chiar dacă Sibiul este, de câțiva ani, în topul județelelor cu un număr mare de cazuri de mușcături de căpușă, sibienii își iau doar măsuri minime de protecție.
Medicii averitizează că măsurile de precauţie sunt foarte importante.
"Oamenii trebuie să poarte îmbrăcăminte de culoare deschisă, ca să se vadă eventualele căpușe, care să acopere foarte bine corpul, de asemenea încălțămintea să fie de culoare deschisă și fără perforații, găuri, nu sandale, nu papuci. Pot să își controleze cu mare atenție corpul, pentru că în multe cazuri căpușele se ascund în locuri greu de observat" sfătuieşte Simona Berariu - purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu
Anul trecut, peste 1.500 de sibieni s-au prezentat la medic după ce au fost înțepați de căpușe.