Cei mai mulţi dintre participanţi au vrut să afle despre ofertele de muncă din Quebec, nivelul de salarizare dar şi condiţiile de trai. Majoritatea şi-au depus deja dosarele de emigrare iar acum au nevoie de mai multe detalii.
"Lucrez pe un post de specialist achiziţii şi de la acest program mă aştept să aflu noutăţi despre evoluţia dosarelor depuse pentru emigrare", a spus unul dintre cei prezenţi.
Programul se află la a doua ediţie, iar anul acesta, la mare căutare pentru Quebec, sunt persoanele din domeniul medical şi asta pentru că, spun canadienii, specialiştii români sunt foarte apreciaţi.
"De data aceasta căutarea priveşte în special asistentele medicale, asistenţii medicali în general indiferent de sex pentru că nu există discriminări, pentru că se pare că există o cerere foarte mare în acest moment pe piaţa muncii din Quebec", a spus Daniela Moaşa - director Alianţa Franceză Braşov
"Sectorul sănătăţii de exemplu, infirmierii, asistenţii medicali, sunt foarte căutaţi. Iată de ce facem o prezentare specială pentru persoanele din acest domeniu", a spus Paul Trottier - reprezentant Ministerul Imigrării din Quebec.
Cu toate că personalul medical din România este apreciat peste ocean, diplomele de medic, farmacist sau dentist eliberate în afara Canadei, Statelor Unite sau Franţei, nu sunt recunoscute în Quebec. Potrivit statisticii Federaţiei Europene a Serviciilor Publice pe 2013, din România au plecat 10% din asistenţi şi 3% din medici. În ultimii şase ani din ţara noastră au emigrat aproape 14.000 de medici.