„Cărţile vii" au venit din medii complet diferite şi au fost oameni cu preocupări şi mentalităţi diferite, dar deschişi la cele mai îndrăzneţe întrebări. Este şi cazul Corinei. Are peste 15 desene tatuate pe corp. Este mândră de ele şi spune că tatuajul este o artă şi nu un semn al vulgarităţii.
"Sunt o carte cu ilustrate. Sunt o carte tatuată. Stereotipurile şi prejudecăţile nu sunt fondate. Îi sfătuiesc pe cei care vor să se tatueze să se gândească foarte bine înainte, să îşi aleagă un artist foarte talentat şi să nu facă tatuajul doar de dragul de a avea un tatuaj", povestește Corina Bacalu.
Odată ce le-a fost satisfăcută curiozitatea, mulţi cititori au învăţat să privească diversitatea ca pe un lucru natural şi să accepte oamenii aşa cum sunt. "Eu mă definesc ca fiind o persoană foarte deschisă, nu am privirea îngustă, adică să mă stabilesc pe o idee şi să nu ascult. Îmi place să aflu mai multe şi să îmi deschid mintea", ne spune Carlota Baiguini, o cititoare.
Proiectul "Biblioteca vie", aflat la a patra ediţie în Braşov, este dedicat tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, sex, profesie, confesiune sau educaţie. Principalul său scop este să înveţe oamenii să lupte cu discriminarea şi cu prejudecăţile.