Proiectul pentru Campusul Școlar și Școala de Arte și Meserii, iniţiat în anul 2007 de Ministerul Educaţiei prevedea facilităţi pentru elevii care studiază agricultura. Complexul ar fi trebuit dotat cu o tehnologie de ultimă generaţie
În timp ce autorităţile locale, au alocat fondurile necesare pentru împrejmuirea terenului, asfaltarea drumului de acces şi au adus toate utilităţile până la poarta viitorului complex, Ministerul Educaţiei nu a ridicat decât o fundaţie, după care a sistat finanţarea.
"Au trecut şase ani, nu s-a mai făcut absolut nimic şi e păcat. Să vedem ce se întâmplă cu el. Dacă nu, ne reamenajăm terenul înapoi ca păşune, n-are rost să îl păzim acolo", a declarat Ioan Seuchea, primarul comunei Cristian, judeţul Sibiu.
Inspectorul şcolar general al Sibiului este sceptic că lucrările vor mai fi reluate vreodată.
"Păcat pentru investiţiile făcute de comună, pentru că nu cred că se va mai continua vreodată. Dincolo de faptul că ar fi repus pe tapet, eu nu-i văd finalitatea şi rostul. Ce să faci? Unde să duci 300 de elevi, cu cadre didactice. Nu ştiu ce a fost în mintea celor care au gândit-o", menţionează Ştefan Firu, inspector şef ISJ Sibiu.
Proiectul iniţial prevedea o investiţie de aproximativ 11 milioane de euro, pentru un campus care includea o școală cu 24 de săli de curs, un cămin internat cu 300 de locuri, 15 garsoniere pentru profesori, o cantină-club cu 300 de locuri, ateliere - școală, o bază sportivă, săli de sport, o microfermă, câteva sere, dar şi o pensiune în care elevii să îşi facă stagiile de practică.