În Braşov nu au mai rămas mulţi meşteri care repară ceasuri. Dacă înainte de 1990 zeci de ceasornicari îşi practicau meseria în oraşul nostru, astăzi numărul lor a scăzut considerabil. Claudiu Mircea Crăciun este un tânăr în vârstă de 26 de ani, pasionat de ceasuri şi de tot ceea ce înseamnă meşteşugul ceasornicarului.
"Iniţial părinţii mei au dorit să mă îndrume spre activităţi sportive, cum ar fi box, judo, fotbal. E adevărat că mi-a plăcut foarte mult să fac sport, dar nu m-am gândit niciodată că pasiunea mea adevărată va fi pentru ceasuri", povesteşte Claudiu.
Din pasiune şi îndrumat de mama sa, Claudiu a mers la o şcoală de ceasornicari din Franţa. După ce a susţinut o serie de teste din domeniul istoriei, matematicii, logicii şi o probă practică, viitorul meşter a fost ales, din peste 250 de candidaţi să devină cursant al şcolii.
După ce a obţinut diploma de orologier, Claudiu a creat primul său ceas pe care l-a denumit "Le Premiere". În 2010 şi-a fondat propria întreprindere şi propria marcă de ceasuri. Piesele sunt comandate din Eleveţia iar ceasurile sunt asamblate de el. Creaţiile tânărului se bucură de succes printre străini.
"Am o marcă de ceasuri, "Claudiu Mircea", pe care am deschis-o în Franţa şi am vrut să vin în România pentru a dezvolta această afacere aici, doar că din păcate majoritatea persoanelor se uită mai mult la imagine, pun preţ pe imagine mai mult decât pe calitate, iar deocamdată imaginea mea nu prea se cunoaşte", ne spune tânărul.
Claudiu îşi doreşte în viitor să îşi transforme brand-ul într-un simbol al ceasurilor de calitate. Un exemplar de ceas făcut de mâna meşterului costă între 400 şi 2.500 de euro.