De săptămâna trecută temperaturile au scăzut brusc şi a plouat iar străzile şi trotuarele au devenit adevărate pericole pentru pietoni. Oana Bâtcă are 74 de ani şi a fost nevoită să iasă din casă Ca să-şi cumpere medicamentele lunare, dar a fost precaută şi peste cizme şi-a pus o pereche de şosete, ca să fie sigură că nu alunecă pe gheaţă.
"Mi-am tras şosete peste cizme. Am circulat încet şi cu răbdare", a spus Oana Bâtcă.
Cele mai periculoase drumuri sunt cele din cartierul Şchei
"Am tras vreo două-trei trânte pa aici prin faţa pieţii de la piatră cubică. S-a schimbat asfaltul, s-a schimbat sistemul. Şi aici în Şchei mereu a fost rău cu drumurile", a spus un trecător.
Vineri şi sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov au ajuns peste 200 de persoane cu fracturi suferite după ce au căzut pe gheaţă. Numărul pacienţilor a fost unul record.
"Ne-am confruntat cu o creştere de 50% a numărului de prezentări, mai ales în zilele de vineri şi sâmbătă, când s-au înregistrat în jur de 250 de prezentări din care 100 numai la ortopedie. Din fericire numai în jur de 16-17 au avut nevoie de internare", a declarat Ioana Chiţea - medic primar medicină de urgenţă.
Autorităţile susţin că au început încă de vineri să împrăştie material antiderapant atât pe străzi cât şi pe trotuare.
"S-a intervenit în tot municipiul Braşov, într-o primă etapă pe străzile principale şi străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun, după care pe străzile principale din cartiere, iar astăzi se intervine pe străzile secundare. Am avut 17 utilaje de intervenţie, s-au utilizat aproximativ 600 de tone de material antiderapant", a declarat Sorin Toarcea - purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov
Municipalitatea le aminteşte cetăţenilor că au obligaţia să cureţe trotuarele din faţa caselor, altfel riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei persoanele fizice şi 1.000 - 2.000 de lei persoanele jurdice.