Nemulţumirile profesorilor nu au apărut recent, iar problemele s-au accentuat tot mai mult. Cadrele didactice au deschis o petiţie prin care îi cer ministrului educației o finanţare mai bună.
"Se impune o soluţionare a problemelor din sistemul educaţiei începând cu salarizarea profesorilor, cu personalul auxiliar din şcoală. Spre exemplu la Colegiul "Unirea" mai sunt doar două femei de servici şi nu putem să angajăm. Avem corpul A şi corpul B", spune Adrian Iliuţianu - lider de sindicat Colegiul Naţional "Unirea".
Profesorii susţin că au plătit din bugetul lor pentru consumabilele de care au avut nevoie pe parcursul anului şcolar.
"Colegii, cadre didactice, ca să poată să îşi desfăşoare activităţiile în bune condiţii, au scos ei din buzunar bani pentru cretă colorată, pentru hârtii, tonăre şi aşa mai departe", afirmă Alin David - profesor la Colegiul Tehnic Transporturi din Braşov.
Cadrele didactice au dat bani şi pentru programul "Şcoala Altfel", susţin reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ. Aşa că acum, profesorii cer finanţare pentru programele extraşcolare.
"Nu este vorba de rununţarea la activităţile propuse în această săptămână ci este vorba de solicitarea finanţărilor la diverse activităţi cum ar fi vizite la muzee, participarea la spectacole de teatru şi de film, care nu se pot desfăşura fără finanţare pe care până acum o asigurau fie părinţii fie în anumite împrejurări, dirigintele care punea nişte bani pentru a putea intra la muzeu", declară Florin Dobrescu - vicepreşedinte Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret"
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că pentru programul "Şcoala Altfel" o parte din fonduri ar putea veni din sponsorizări, iar dacă nu, tot părinţii sunt cei care plătesc pentru activităţile extraşcolare.
Listele cu semnăturile profesorilor vor fi încheiate săptămâna viitoare, iar apoi vor fi trimise către Ministerul Educaţiei.