La Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Pentru Protecţia Copilului parcul de maşini a devenit un cimitir de hârburi. Şi asta pentru că, de ani buni, instituţia nu a mai putut cumpăra maşini noi, din cauza legislatiei care nu a mai permis achizitii.
"Avem în jur de 25 de maşini care sunt într-o stare deplorabilă. Anul de fabricaţie al maşinilor este perioada 1994-2002", a spus Mariana Acsinte, director economic DGASPC.
Direcţia a încercat să scape de unele maşini prin transfer către alte insituţii, dar fără rezultat. S-a organizat şi o licitaţie, la care s-a prezentat o singură persoană fizică, dar care a renunţat să achiziţioneze o maşină a instituţiei pe motiv că este foarte veche. Direcţia de Protectie a Copilului ar dori să cumpere maşini din fonduri europene, insa a cerut bani si consiliulu judetean.
"Anul acesta, la discuţia cu coordonatorul principal de credite pentru fundamentarea bugetului am avut promisiuni că vom fi ajutaţi să achiziţionăm un număr minim de maşini, zic eu, între 5 şi 7 autoturisme", a declarat Mariana Acsinte, director economic DGASPC.
Insituţia a cerut anul acesta Consiliului Judeţean în jur de 30.000 de lei pentru achiziţionarea de maşini. Răspunsul ar urma să vină în următoarele săptămâni.
"Dorim din suflet să îi ajutăm, nu neapărat la valoarea cerută, pentru că dânşii au solicitat reînnoirea întregului parc auto pentru numărul de autoturismele care sunt scoase din uz."
Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului face zilnic anchete sociale, pentru care agenţii sociali au nevoie să se deplaseze în diferite zone defavorizate. În momentul de faţă, acest lucru este aproape imposibil, pentru că lipsa de maşini nu le permite să ajungă nici la cazurile urgente.