Operatorii economici din Poiana Braşov, instruiţi pentru FOTE
Data publicării:
Peste 40 de comercianti, care au magazine, baruri şi restaurante în zonele de desfăşurare a competiţiilor din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, au fost instruiţi astăzi de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Braşov. Comercianţii au aflat cum să ofere servicii şi produse de calitate oaspeţilor şi să evite incidentele neplăcute.
Toţi agenţii economici vor fi controlaţi de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare, care vor acorda atenţie o deosebită preparatelor servite oaspeţilor. Pentru a evita situaţiile neplăcute, inspectorii vor lua zilnic, probe de mâncare. Specialiştii în arta culinară spun că sunt pregătiţi iar reprezentanţii restaurantelor vor avea grijă ca oaspeţilor să nu le lipsească nimic. Comercianţii afirmă şi ei că mai au de făcut mici retuşuri dar sunt pregătiţi de oaspeţi. Agenţilor economici li s-a atras atenţia, printre altele, să aibă spaţii de depozitare a produselor animale, să aibă un număr suficient de spălătoare, pentru spălarea alimentelor şi separat pentru curăţarea şi igienizarea lor, să acorde o importanţă deosebită spălării mâinilor şi să fie atenţi la igienizarea spaţiilor frigorifice. Comercianţii care nu respectă normele de ingienă precum şi cele sanitar-veterinare vor fi sancţionaţi cu amenzi, cuprinse înte 600 şi 40.000 de lei.