Silvia Cînduleț are 85 de ani si țese de când se știe. Mama ei a așezat-o în fața războiului și l-a îndrăgit imediat. De mică a început să coase și asta a făcut apoi toată viața. Astfel că până acum a realizat sute de țesături. fie ele costume populare, ștergare sau cuverturi, toate au fost lucrate manual de Silvia Cânduleț, sau de elevele ei, cu multă migală și pasiune.
Doamna Cînduleț este din Cârțișoara, județul Sibiu, iar istoria acestei comune se leagă strâns de numele ei, dar și a soțului său, care a contribuit la construirea monografiei satului.
La muzeul etnografic din Brașov sunt expuse o parte dintre țesăturile doamnei Cânduleț, dar și ale elevelor sale. Și asta, pentru că mai toate femeile din sat i-au fost învățăcei.
Lucrările expuse la muzeu sunt adevărate opere de artă, iar valoarea lor este recunoscută și prețuită întocmai de către etnografi.
Țesăturile expuse la muzeul etnografic au făcut înconjorul țării, unde au fost admirate de sute de pasionați ai artei populare. Iar acum, timp de două săptămâni, și brașovenii se pot bucura de țesăturile cu valoare inestimabilă, expuse aici.