Vestea că mierea este de calitate îndoielnică a pornit de la unul dintre beneficiarii ajutoarelor sociale, care s-a adresat autorităţilor.
"Cineva a făcut o reclamaţie că, în coşul primit ca sistem de ajutor prin sitemul PEAT, mierea nu ar corespunde calităţilor pe care el le cunoştea. Noi am blocat la distribuţie lotul respectiv. Am luat probe de miere, le-am trimis la laboratorul central şi aşteptăm rezultatele analizelor", declară Dorel Stânea, director APIA Braşov.
Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Sociale au decis să oprească distribuţia produsului până când vor veni rezultatele de laborator, care vor confirma dacă mierea conţine sau nu substanţe periculoase pentru organism.
"În 10 octombrie ni s-a spus să nu mai distribuim miere, deci a fost dispoziţia directorului nostru. 750,75 kilograme de miere s-au dat, începând din 3 octombrie, când am început", delcară Ligia Comşa, şef comisie distribuire alimente
Dacă analizele, comandate de Agenţia de plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, vor arăta că produsul este neconform, întreaga cantitate, adica 400 de tone, distribuite în toată ţara, va fi înlocuită, iar furnizorul va fi penalizat cu 5% din valoarea mărfii. Distribuţia alimentelor provenite de la Uniunea Europeană a început pe data de 3 octombrie.