Nu este gospodărie pe tot cuprinsul judeţului Sibiu, la porţile căreia vara sau toamna să nu se găsească lăzi cu mere destinate vânzării, precum nu este gospodar care să nu cultive măcar o palmă de pământ cu pomi fructiferi şi, în special, cu meri. Asta se întâmplă datorită interesului crescut al oamenilor de aici pentru valorificarea şi fructificarea potenţialului pământului pe care îl stăpânesc.
Severin Bucur cultivă pomi fructiferi de când se ştie şi continuă astfel o tradiţie de familie, dar spune că cel mai mare profit l-a avut de pe urma merilor pe care îi îngrijeşte cu mare drag. Livada lui numără câteva zeci de pomi, unii foarte bătrâni, dar care încă dau rod bun. Merele sale sunt frumoase, foarte gustoase şi omul se mândreşte cu faptul că sunt netratate cu substanţe chimice la fel ca cele din comerţ.
Domnul Bucur şi-a vândut merele în pieţe sau la cunoştinţe, dar a avut şi clienţi veniţi tocmai din Austria, dornici să cumpere merele de la Răşinari. Ca orice gospodar care se respectă, domnul Bucur îşi îngrijeşte anual merii, îi tunde, îi văruieşte şi îşi îngrădeşte livada, pentru că, spune el, dacă vrea ca pământul să îl răsplătească cu rod bogat şi sănătos, el trebuie, la rândul său, să aibă grijă de el.