Gabriella lucrează de doi ani la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe la secţia de neonatologie. A terminat Facultatea de Medicină în Târgu Mureş, iar când i s-a oferit postul la spitalul din Sfântu Gheorghe, femeia a acceptat imediat. Mai ales că, pentru a o motiva, conducere i-a oferit o locuinţă de serviciu, gratuită.
"Când mi s-a oferit locul de muncă mi s-a spus că se poate ca în primii cinci ani să stau într-un apartament de serviciu, care mi s-a părut un ajutor, că în acei cinci ani pot să economisesc să-mi cumpăr şi eu o locuinţă proprie. Mi s-a părut o oportunitate mai bună, fiind un spital mai mare, foarte bine echipat şi cu o conducere flexibilă, care mi-a plăcut", a spus Gyulai Gabriella - şef secţie neonatologie.
Alături de Gabriella şi alţi 90 de medici au ales în ultimii trei ani să lucreze la spitalul din Sfântu Gheorghe.
"În 2000 am avut un an de stagiatură aici, la spitalul din Sf. Gheorghe şi tare mult mi-a plăcut să lucrez aici, atât din punct de vedere al colectivului care a lucrat aici, dar şi din punct de vedere al posibilităţilor", a precizat Szen Annamaria - medic pediatru.
În ultimii trei ani au fost însă şi medici care au plecat, dar numărul lor este mic, comparativ cu cel al noilor veniţi. Asta pentru că, managerul spitalului a încheiat mai multe protocoale, atât cu Universitatea de Medicină din Târgu Mureş, dar şi cu Primăria şi Consiliul Judeţean.
"Acest spital se dezvoltă. În continuare avem proiecte de reabilitare şi de investiţii mari în infrastructură, prin intermediul Consiliului Judeţean. Prin consiliul local am reuşit să asigurăm locuinţe de serviciu", a afirmat Nagy Andras - managerul Spitalului Judeţean Sf. Gheorghe.
Pentru că nu le poate da salarii mari medicilor tineri, conducerea spitalului le poate oferi alte beneficii. În vara anului trecut a fost pusă piatra de temelie a unui cu 6 apartamente, unde, la sfârşitul acestui an, se vor muta primii medici.
Blocul în care vor locui medicii se construieşte pe un teren pus la dispoziţie de Consiliul Local.