Cei care vor să scape de vechea maşină aşteaptă deja de câteva luni în faţa centrelor de colectare, de teamă că nu vor prinde un tichet. Acum, ei sunt nemulţumiţi că nu se respectă ordinea şi că riscă să rămână cu rablele pe cap, pentru că tichetele se împart după principiul "primul venit, primul servit". În prima fază, la Braşov, au ajuns doar 128 de vouchere, câte 16 pentru fiecare centru de colectare a fierului vechi acceptat în program, iar, azi-noapte, la un singur centrul acceptat în program, erau la coadă peste 80 de maşini.
Domnul Gelu şi-a adus Dacia în parcarea din faţa centrului de colectare la începutul lunii aprilie. În tot acest timp bărbatul nu şi-a abandonat maşina şi, împreună cu alţi 80 de proprietari, care s-au aşejat la coadă, au stabilit un program strict de pază. Acolo i-am găsit şi aseară. " Spun drept că mă despart greu de ea. nici nu vreau să-mi aduc aminte că dacă intru în maşină şi pun cheia în contact cum porneşte " Gelu - proprietar Dacie
Proprietarii de maşini au ţinut o evidenţă clară a fiecărui autoturism ajuns în parcarea RAMAT. Cu spray roşu şi-au scris „numărul de ordine" pe caroserie, ca nu cumva să le intre cineva în faţă.
Câteva ore mai târziu, în parcarea centrului au mai apărut câţiva proprietari de rable, neliniştiţi pentru soarta maşinilor lor. " Se tot face propagandă că parcul românesc de autoturisme e învechit, şi ar trebui reînnoit dar în condiţiile astea cu 16 tichete nu văd cum. Mai sunt doar 16 tichete si sper să-l prind măcar pe ultimul. Ar fi normal să-l prind dacă totul e corect şi nu se întâmplă alte alte intervenţii sau mai ştiu eu, piloşi" Emil Creţu - proprietar dacie
În prima etapă a programului au fost distribuite doar un sfert din numărul de vouchere, astfel că fiecare centru din judeţiş nostru a primit câte 16 tichete. Anul acesta, prntru prima dată, în programul rabla se pot înscrie şi instituţiile publice care vor să îşi înnoiască parcul auto.