"Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003" este cartea scrisă de Principele Radu al României, care prezintă un jurnal cu referire la trei etape diferite în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.
"Rezultatul continuităţii şi al tradiţiei unor generaţii ce nu mai sunt astăzi printre noi. Dacă există vreun motiv pentru care instituţia coroanei nu poate fi niciodată înlocuită în societate, este pentru că nicio altă instituţie nu se îmbracă atât de frumos în hainele legitimităţii istorice", a spus Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României.
"Este important pentru că România are nevoie de monarhie şi tinerii ar trebui să cunoască şi trecutul nostru ", susţine un braşovean.
"E un privilegiu că Alteţa Sa se află aici, păcat că nu este şi Principesa Margareta", afirmă un alt braşovean.
O altă carte lansată a fost "Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare", scrisă de autoarea Sandra Gătejeanu-Gheorghe care prezintă destinul primei femei care va moşteni Coroana României.
"Principesa moştenitoare, Principesa Margareta ne-a onorat cu un articol foarte frumos despre statutul femeii, despre statutul acesteia şi despre rolul ca lider", pvoesteşte Daniel Nazare - director Biblioteca Județeană Braşov.
"Familia Regală Română are o relaţie istorică, specială cu Braşovul, pentru că, după cum ştiţi, chiar după Marea Unire din 1918 s-a pus la un moment dat chiar mutarea capitalei mari la Braşov", afirmă Nicolae Pepene - istoric.
Cele două volume au mai fost lansate şi la Făgăraş. În perioada următoare, Familia Regală va petrece câteva zile la reşedinţa de la Săvârşin, iar mai apoi va pleca într-o vizită oficială în Iordania.