Alaiul junilor s-a format imediat după încheierea slujbei religioase. Membrii grupului, împărţiţi în două cete, au înconjurat troiţa din Piaţa Unirii, au cântat Troparul învierii şi au pornit spre casele fetelor.
"Se leagă foarte multe prietenii, sunt cazuri multe în care din aceste obiceiuri s-a ajuns să se căsătorească şi să trăiască foarte bine", spune Constantin Chicuş, preşedinte Grupul Junilor Tineri.
"Fiecare tradiţie este importantă, fiecare ieşire este la fel de importantă, pentru că aşa a fost lăsată de la strămoşi şi aşa trebuie să o ducem mai departe, ca urmaşii noştri să ştie exact cum a fost şi să respecte întocmai tradiţia", a spus armaşul mic al grupului.
Junii din Şcheii Braşovului sunt o comunitate tradiţională cu rol ceremonial, formată din şapte grupuri. Cel mai important moment din vaţa comunităţii este Ziua de Călări, un ceremonial desfăşurat an de an, în prima duminică de după Paşte. Cu o săptămână înainte însă, grupurile junilor iau parte la o serie întreagă de momente tradiţionale, cum este şi stropitul fetelor.